The 5-Second Trick For duurzaam

Wiki Article

Het is belangrijk op te merken dat, ongeacht het geleende bedrag, de maximale terugbetalingstermijn voor een renovatielening in België niet langer kan zijn dan 10 jaar, oftewel a hundred and twenty maanden.

Het staat iedere kredietgever vrij om het renovatiekrediet aan te bieden. Uw financiële instelling regelt alles daarvoor. Momenteel kunt u terecht bij de volgende:

Maak een arranging voor de renovatie. Verdeel de verbeteringen around een bepaalde periode en zorg ervoor dat u realistische deadlines stelt. Dit helpt u om het renovatieproces gestructureerd te laten verlopen.

Een hypothecaire lening wordt desondanks wel vaak gekozen. Bijvoorbeeld wanneer Adult males van prepare is om de woning grondig te gaan verbouwen. Er is dan een hoger bedrag nodig. Bij de hypothecaire lening komen wel meer kosten kijken. Denk bijvoorbeeld aan de notariskosten en dossierkosten.

Dit wordt ook wel “onder water staan” genoemd en kan problemen veroorzaken als de lener de lening wil herfinancieren of de woning wil verkopen.

Het is het beste om een preparing te maken voordat je begint, zodat je een idee hebt van de verwachte duur van de renovatie.

Wat kost een renovatielening? Naast het geleende bedrag dien je enkel nog rente te betalen. Deze los je, samen fulfilled het geleende bedrag, maandelijks af. Verder zijn er geen kosten verbonden aan een renovatielening.

Een kostenraming kan je helpen om een realistisch beeld te krijgen van de financiële kant van de renovatie. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen bij het opstellen van een kostenraming:

Naast het plannen van de renovatie is het ook essentieel om een realistisch funds op te stellen. Dit omvat het identificeren van alle kosten die je kunt verwachten, zoals materiaalkosten, arbeidskosten en eventuele vergunningen of vergoedingen die nodig zijn.

Indienen en wachten op goedkeuring: Dien de volledige aanvraag in bij de kredietverstrekker en wacht op de beoordeling en goedkeuring van je aanvraag. Dit proces kan variëren in duur, afhankelijk van de specifieke kredietverstrekker en de complexiteit van je aanvraag.

Het aantal renovatiekredieten dat u kunt aanvragen, wordt bepaald doorway het aantal panden dat initieel worden click here aangekocht.

Voor meer informatie en het aanvragen van de energetische renovatielening kun je Get hold of opnemen fulfilled het Vlaams Woningfonds. Zij kunnen je begeleiden bij het proces en eventuele vragen beantwoorden.

Het zal evenwel niet mogelijk zijn het renovatiekrediet op te splitsen in verschillende voorschotten of tranches.

Dit hangt af van de omvang van de renovatie en je eigen vaardigheden. Als de renovatie ingrijpend is en je hebt geen ervaring achieved bouwwerkzaamheden, is het waarschijnlijk verstandig om een aannemer in te huren. Een aannemer kan je helpen bij het plannen en uitvoeren van de renovatie.

Report this wiki page